Home » Diensten » Communicatie » Training geweldloze communicatie

Training Geweldloze Communicatie

 

Voor wie
Iedereen die op zoek is naar meer verbinding en een diepgaander contact in zijn/haar (werk)relaties. Je mist een positieve sfeer binnen het team en wil dit graag veranderen, maar weet niet hoe. Je hebt daarin behoefte aan inspiratie, creativiteit en ondersteuning. Het volgen van een training Geweldloze communicatie kan je daarvoor nieuwe inzichten en vaardigheden geven.

Inhoud
Mogelijk heb je al van Geweldloze Communicatie gehoord. Het is al vrij bekend in Nederland en het wordt ook wel verbindende communicatie genoemd. Waarschijnlijk ken je het nog niet en roept de term van alles bij je op, misschien wel irritatie of nieuwsgierigheid.

Voor mij is Geweldloze Communicatie een manier van in het leven staan. Het is een praktisch model dat je uitnodigt om te communiceren op de manier die het beste bij jou past. Er is niet één manier en niemand kan je vertellen hoe jij dat móét doen. Dat kan je alleen maar zelf ontdekken. Je kunt je wel laten inspireren door ervaringen en ideeën van anderen.

Het uitgangspunt van de training is het model van Marshall Rosenberg, de grondlegger van Geweldloze Communicatie.  We gaan bekijken hoe dit gedachtegoed jou kan ondersteunen om de kwaliteiten in communicatie op te doen die jij graag wilt leven. Wat is jouw manier om optimaal in contact te zijn met je zelf en anderen?  Daar gaat het om!

Deze training biedt geen garanties over hoe jij ineens beter communiceert of je anders voelt en gedraagt. Die keuzes en verantwoordelijkheid horen bij jou. Ik, als trainer, zal op mijn persoonlijke manier, zoals ik Geweldloze Communicatie me eigen heb gemaakt, je uitnodigen, inspireren, bevragen en ondersteunen in jouw proces naar authenticiteit. Daarvoor zet ik diverse werkvormen in. Naast de theorie en het model van Geweldloze Communicatie, doen we verschillende oefeningen, waaronder lichaamsgerichte oefeningen.

Duur
Op maat, bijvoorbeeld:

  • Korte kennismaking met Geweldloze Communicatie van 1 uur
  • Training van 6x 2 uur
  • Dagdeel
  • Hele dag
  • Twee daagse

 

Kosten
Voor een training Geweldloze Communicatie maak ik een offerte op maat.

 

foto: Jolanda Schachtschabel

Voel je het verlangen om persoonlijk te groeien?

Ik spreek graag met je af om je te helpen fysiek, mentaal en emotioneel in beweging te komen.