// Intervisie « Communicatie Dans: Communicatie, dieptecoaching, dans, cross-over

'Dance is the hidden language of the soul'
- Martha Graham -

Intervisie

Intervisie

foto: Jolanda Schachtschabel

Intervisie op basis van Geweldloze Communicatie

Voor wie
Teams van scholen, bedrijven en instellingen.  Of een zelf samengesteld groepje collega’s die hun inhoudelijke kennis over communicatie willen vergroten en daarnaast ondersteuning zoeken t.a.v. situaties die zij als lastig ervaren. Met z’n allen laten we ons licht op deze situaties schijnen. Op deze manier houd je jezelf fris en wakker in je werk.

Inhoud
De trainingsbijeenkomsten bestaan uit twee delen:
In het eerste deel van de intervisie training gaan we stapsgewijs in op het model van Geweldloze Communicatie (GC) ontwikkelt door Marshall Rosenberg.
GC is gebaseerd op taal- en communicatieve vaardigheden die ons beter in staat stellen om menselijk te blijven, ook onder moeilijke omstandigheden. Door je eerst te verbinden met jezelf, ben je in staat om je te verbinden met de ander en zul je effectief, sprekend vanuit je hart, kunnen communiceren met de ander(en). Elk contact leidt zo tot een dieper herkennen van onze eigen behoeften en die van de ander.
Na de pauze werken we in het tweede deel casussen van de deelnemers uit. Dit doen we aan de hand van het bovenstaande model.

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:
De vier stappen van de Geweldloze Communicatie : Waarneming, Gevoel, Behoefte, Verzoek.
Hoe verbind je de vier stappen met elkaar?
Hoe kom je van macht naar kracht?

Duur
10 bijeenkomsten van twee uur.

 

Testimonial:

‘Ik heb erg genoten van je spontaniteit en je energie die je door kan geven! Ook heb je veel kennis over de onderwerpen en de methodes. Je hebt ons op een speelse en creatieve manier over onszelf laten nadenken en hoe we in het werk staan. Leuk hoe je de groep aanspreekt en het toch voelt dat je persoonlijk wordt aangesproken. Ook als iemand het even zwaar had en emotioneel werd, kon je hier goed op reageren. Je voelde aan als je er wel of juist even geen aandacht aan moest geven. Door jouw eigen houding was er ook veel vertrouwen in de groep onderling. Iedereen durfde zich kwetsbaar op te stellen en zich te laten zien.’

(gezinsbegeleider geestelijke gezondheidszorg)